Tietosuojaseloste

Laadittu tietosuojalain (1050/2018) ja EU:n Tietosuoja-asetuksen (GDPR [EU] 2016/679) vaatimusten mukaisesti. Laatimispäivä: 17.9.2023.

Oikeudelliset tiedot

Tämä tietosuojakäytäntö kertoo, miten Contral Clinics (jäljempänä myös -" Rekisterinpitäjä"," Omistaja"," me", "meitä" tai "meidän") käsittelee tietoja ja henkilötietoja verkkosivustolla https://www.contral.com/ sekä kaikissa muissa mediamuodoissa, mediakanavissa, joihin on linkitetty tai jotka ovat muutoin yhteydessä siihen (jäljempänä - Verkkosivusto).

Pyrimme suojaamaan kaikki vastaanottamamme tai tuottamamme henkilötiedot. Tässä tietosuojakäytännössä ("Tietosuojakäytäntö" tai "Käytäntö") selitetään tietosuojakäytäntömme. Tässä tietosuojakäytännössä selitetään myös keräämiemme henkilötietojen luonne, keinot, joilla keräämme niitä, tarkoitukset, joita varten keräämme niitä, ja miten käytämme, käsittelemme, suojaamme ja jaamme niitä.

Lue tämä tietosuojakäytäntö kokonaisuudessaan ennen tietojen lähettämistä tälle verkkosivustolle. Käymällä tai käyttämällä tätä verkkosivustoa mihin tahansa tarkoitukseen ja toimittamalla meille henkilötietojasi hyväksyt tämän käytännön ehdot ja tällä verkkosivustolla julkaistut käyttöehdot. Jos olet eri mieltä tämän tietosuojakäytännön tai käyttöehtojen jostakin osasta, älä käytä tätä verkkosivustoa tai muita palveluitamme äläkä jaa meille mitään henkilökohtaisia tietoja.

Rekisterinpitäjä:

Nimi: Novalco Oy Contral Clinics
Tunnusnumero: 1749729-5
Osoite: c/o Terveystalo, Keskuskatu 7, 00100 HELSINKI
Sähköposti: contral@contral.com

Yhteyshenkilö:

Nimi: Jukka Keski-Pukkila (toimitusjohtaja)
Osoite: c/o Terveystalo, Keskuskatu 7, 00100 HELSINKI
Sähköposti: contral@contral.com

‍Määritelmät ja oikeudelliset viittaukset

Henkilötiedot (tai tiedot) - Kaikki tiedot, jotka suoraan, välillisesti tai yhdessä muiden tietojen kanssa - mukaan lukien henkilötunnus - mahdollistavat luonnollisen henkilön tunnistamisen tai tunnistettavuuden.

Käyttötiedot - Tiedot, jotka kerätään automaattisesti tämän verkkosivuston kautta (tai kolmannen osapuolen palveluiden kautta, joita käytetään tällä verkkosivustolla) ja jotka voivat sisältää: verkkosivustoa käyttävien käyttäjien käyttämien tietokoneiden IP-osoitteet tai verkkotunnukset, URI-osoitteet (Uniform Resource Identifier), pyynnön ajankohta, menetelmä, jolla pyyntö lähetettiin palvelimelle, vastauksena saadun tiedoston koko, palvelimen vastauksen tilaa osoittava numerokoodi (onnistunut tulos, virhe jne.), alkuperämaa, käyttäjän käyttämän selaimen ja käyttöjärjestelmän ominaisuudet, eri aikatiedot vierailua kohden (esim, kulunut aika kullakin verkkosivuston sivulla) ja yksityiskohtaiset tiedot verkkosivustolla kuljetusta polusta, erityisesti vierailtujen sivujen järjestyksestä, sekä muut laitteen käyttöjärjestelmää ja/tai käyttäjän tietoteknistä ympäristöä koskevat parametrit.

Käyttäjä - Verkkosivustoa käyttävä henkilö, joka on sama kuin rekisteröity, ellei toisin mainita.

Rekisteröity - Luonnollinen henkilö, jota henkilötiedot koskevat.

Henkilötietojen käsittelijä (tai rekisterinpitäjä) - Luonnollinen tai oikeushenkilö, viranomainen, virasto tai muu elin, joka käsittelee henkilötietoja rekisterinpitäjän puolesta tässä tietosuojakäytännössä kuvatulla tavalla.

Rekisterinpitäjä (tai Omistaja) - Luonnollinen tai oikeushenkilö, viranomainen, virasto tai muu elin, joka yksin tai yhdessä muiden kanssa määrittelee henkilötietojen käsittelyn tarkoitukset ja keinot, mukaan lukien tämän verkkosivuston toimintaan ja käyttöön liittyvät turvatoimet. Rekisterinpitäjä on tämän verkkosivuston omistaja, ellei toisin mainita.

Tämä verkkosivusto - keino, jolla käyttäjän henkilötietoja kerätään ja käsitellään.

Palvelu - Tämän verkkosivuston tarjoama palvelu, joka on kuvattu suhteellisissa ehdoissa ja tällä verkkosivustolla.

Tietojen kerääminen

Tässä osassa selitetään yleisesti, mistä lähteistä ja millä tavoin keräämme ja käsittelemme henkilötietoja.

Yhteydenotto meihin

Jos otat meihin yhteyttä johonkin Palveluihin liittyen (sähköpostitse, puhelimitse, postitse tai muulla tavoin), voimme kerätä ja säilyttää yhteystietosi ja viestisi kyselysi käsittelyä ja viestinnän kirjaamista varten.

Muut keräystavat

Keräämme henkilötietoja eri keinoin ja menetelmin, mukaan lukien seuraavat:

 • Kun annat meille henkilötietoja vapaaehtoisesti, mukaan lukien silloin, kun annat meille tietoja, kommunikoit kanssamme tai käytät palveluitamme;
 • Kun vierailet verkkosivustollamme, saatamme kerätä laitetietoja ja muita tietoja käyttämästäsi internet-selaimesta;
 • Kun viestinnästäsi kanssamme saamme tiettyjä teknisiä tietoja, kuten internetprotokollaosoitteen (IP-osoite), selaimen tyypin, aikavyöhykeasetukset ja sijainnin, laitteen käyttöjärjestelmän ja muita tekniikoita, joita saatat käyttää verkkosivuston käyttämiseen tai muuhun yhteydenpitoon kanssamme;
 • kolmansilta osapuolilta ja julkisista lähteistä, mukaan lukien omien sosiaalisen median sivujemme, kuten Facebookin, Twitterin ja LinkedInin, data-analyysin tarjoajilta;

Kerätyt tiedot

Keräämämme henkilötiedot vaihtelevat käyttäjän, tapahtuman ja tarkoituksen mukaan, mutta ensisijainen tarkoituksemme on liiketoimintamme tehokas harjoittaminen ja siihen liittyvät oikeudelliset tarkoitukset.  

Käyttäjät ovat vastuussa kaikista kolmannen osapuolen henkilötiedoista, jotka he ovat saaneet, julkaisseet tai jakaneet tämän verkkosivuston kautta, ja vahvistavat, että heillä on kolmannen osapuolen suostumus tietojen toimittamiseen omistajalle.

Käyttäjää koskevat tiedot kerätään, jotta Omistaja voi tarjota palvelunsa, täyttää lakisääteiset velvoitteensa, vastata täytäntöönpanopyyntöihin, suojella oikeuksiaan ja etujaan (tai käyttäjiensä tai kolmansien osapuolten oikeuksia ja etuja), havaita mahdollisen haitallisen tai petollisen toiminnan sekä ottaa yhteyttä Käyttäjään ja lähettää sähköposteja postituslistan avulla. Käyttäjät, jotka ovat epävarmoja siitä, mitkä henkilötiedot ovat pakollisia, voivat ottaa yhteyttä omistajaan.

Yleisesti ottaen keräämme seuraavia tietoja:

 • Tunnistetiedot, kuten nimi ja yhteystiedot, kuten puhelinnumero ja sähköpostiosoite.
 • Tiedot, jotka saamme kolmannelta osapuolelta, kuten sivuston tai verkkosivuston tarjoajalta, verkkosivustomme käytöstä kolmannen osapuolen verkkosivustoilla tai laitteilla;
 • Toimintatiedot sinun käytöstäsi ja minkä tahansa henkilön tai henkilöiden käytöstä, jonka olet valtuuttanut tilisi kautta verkkosivustollamme, kuten tarjottavat palvelut, kuinka usein käytät palveluitamme ja mieltymyksesi; ja
 • Käyttö-, katselu-, tekniset ja laitetiedot, kun vierailet verkkosivustollamme kolmannen osapuolen sivustoilla tai verkkosivustoilla tai avaat lähettämiämme sähköposteja, mukaan lukien selaimen tai laitteen tyyppi, yksilöllinen laitetunniste ja IP-osoite.

Keräämme seuraavia henkilötietoryhmiä seuraavia toimintoja varten:

Toiminta Henkilötietojen luokat
Verkkosivustolla vierailu Selaustiedot.
Yhteydenotto Contral Clinicsin tukitiimiin
 • Tunnistetiedot.
 • Yhteystiedot.
 • Pyyntösi sisältö.
Kävijöiden ja käyttäjien mahdollisuus käyttää tietosuojaoikeuksiaan.
 • Tunnistetiedot.
 • Yhteystiedot.
 • Pyynnön sisältö.
 • Contral Clinicsille osoitettuun pyyntöön vastaamiseksi tarvittavat tiedot.
Oikeudellisten pyyntöjen täyttäminen tai oikeudenkäyntien hoitaminen Tiedot, jotka ovat tarpeen Contral Clinicsin velvoitteiden noudattamisen osoittamiseksi ja/tai oikeudenkäyntien hoitamiseksi.
Vastaanota palvelumme*
 • Tunnistetiedot.
 • Yhteystiedot.
 • Maksutiedot.
 • Syntymäaika/henkilötunnus.
 • Muut asiakkaan itse antamat lisätiedot ja muut asiakkaan suostumuksella kerätyt tiedot.

Tiedonkeruun tarkoitus

Käytämme Käyttäjiltämme keräämiämme tai saamiamme henkilötietoja tässä Käytännössä kuvattuihin tarkoituksiin ja muihin lain sallimiin liiketoimintatarkoituksiin, mukaan lukien palveluidemme kehittäminen, toimittaminen ja suorittaminen, jakaminen tytäryhtiöidemme kanssa niihin liittyviin liiketoimintatarkoituksiin ja seuraavasti:

 • Palvelumme tarjoaminen ja ylläpitäminen, mukaan lukien palvelumme käytön seuranta.
 • Sopimuksen täyttämiseksi: palveluita koskevan sopimuksen tai minkä tahansa muun kanssamme Palvelun kautta tehdyn sopimuksen kehittäminen, noudattaminen ja toteuttaminen.
 • Ottaa yhteyttä sinuun: Ottaaksemme sinuun yhteyttä sähköpostitse, puhelimitse, tekstiviestillä tai muilla vastaavilla sähköisen viestinnän muodoilla.
 • Pyyntöjesi hallinnoimiseksi: Pyyntöjesi käsittelemiseksi ja hallinnoimiseksi.
 • Vastataksemme pyyntöihisi ja kysymyksiisi, ratkaistaksemme riitoja, tutkiaksemme ja ratkaistaksemme huolenaiheesi sekä seurataksemme ja parantaaksemme vastauksiamme;
 • Verkkosivustomme, tietokantojemme ja teknisten resurssien turvallisuuden ja eheyden ylläpitäminen sekä transaktiopetosten havaitseminen ja estäminen;
 • Testaukseen, tutkimukseen, analyysiin sekä tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen, mukaan lukien verkkosivuston ja palveluiden parantaminen;
 • Helpottaaksemme ja käsitellessämme liiketoimiasi kanssamme ja kolmannen osapuolen tytäryhtiöidemme ja liikekumppaneidemme kanssa;
 • Lainvalvontaviranomaisten pyyntöihin vastaaminen ja sovellettavien lakien, oikeuden päätösten tai viranomaismääräysten edellyttämällä tavalla;
 • Muihin tarkoituksiin: Käytämme tietojasi muihin tarkoituksiin, kuten tietojen analysointiin, käyttötrendien tunnistamiseen, myynninedistämiskampanjoiden tehokkuuden määrittämiseen sekä palvelumme, markkinointimme ja käyttökokemuksesi arviointiin ja parantamiseen.

Käsittelemme henkilötietoja seuraavalla oikeusperustalla seuraaviin tarkoituksiin:

Käyttötarkoitus Oikeusperusta
Viestinnän tarjoaminen Contral Clinicsin ja vierailijan välillä. Contral Clinicsin oikeutettu etu tarjota kävijöille tehokas tapa kommunikoida tiimien kanssa.
Vastaaminen Käyttäjän/vierailijan tietopyyntöön, joka liittyy Contral Clinicsin tarjoamiin palveluihin tai avunpyyntöön. Contral Clinicsin oikeutettu etu tarjota kävijöilleen keino ottaa yhteyttä tukitiimiin. Sopimus käyttäjän kanssa (eli erityiset käyttöehdot).
hallinnoida käyttäjien pyyntöjä, jotka liittyvät heidän tietosuojaoikeuksiinsa. Contral Clinicsin lakisääteinen velvollisuus.
Parantaa ja parantaa palveluja ja verkkosivustoa. Contral Clinicsin oikeutetut edut tarjota optimoituja palveluja.
Perustella ja osoittaa, että Contral Clinics noudattaa lakisääteisiä velvoitteita oikeudellisen pyynnön ja/tai oikeudenkäynnin yhteydessä. Contral Clinicsin oikeutettu etu pystyä osoittamaan, että se noudattaa sääntöjä.

Tietojenkäsittelymenetelmät

Contral Clinics toteuttaa asianmukaiset turvatoimet estääkseen tietojen luvattoman käytön, paljastamisen, muuttamisen tai luvattoman tuhoamisen.

Tietojen käsittely tapahtuu tietokoneiden ja/tai tietotekniikkavälineiden avulla noudattaen organisaatiomenettelyjä ja -tapoja, jotka liittyvät tiukasti ilmoitettuihin tarkoituksiin. Contral Clinicsin lisäksi joissakin tapauksissa tietoihin voivat päästä käsiksi tietyntyyppiset vastuuhenkilöt, jotka osallistuvat tämän verkkosivuston toimintaan (hallinto, myynti, markkinointi, lakiasiat, järjestelmähallinto) tai ulkopuoliset tahot (kuten ulkopuoliset tekniset palveluntarjoajat, postinkantajat, hosting-palvelujen tarjoajat, tietotekniikkayritykset, viestintätoimistot), jotka Contral Clinics on tarvittaessa nimittänyt tietojenkäsittelijöiksi. Näiden osapuolten päivitettyä luetteloa voi pyytää omistajalta milloin tahansa.

Tietojen siirto ja yhteiskäyttö

Käyttäjän sijainnista riippuen tiedonsiirrot voivat edellyttää käyttäjän tietojen siirtämistä muuhun kuin hänen omaan maahansa.  Jos tällaista siirtoa tapahtuu, Käyttäjät voivat saada lisätietoja tarkistamalla tämän asiakirjan asiaankuuluvat kohdat tai tiedustelemalla asiaa Contral Clinicsiltä yhteydenotto-osiossa annettujen tietojen avulla.

*Kaikki asiakkaiden terveystiedot tallennetaan yhteistyökumppanimme Terveystalon järjestelmiin, ja pääsy niihin edellyttää hoitosuhdetta asiakkaan ja Novalco Oy Contral Clinicsin henkilökunnan välillä. Terveystietoja suojaa Terveystalo. Terveystalon terveystietojen lisäksi Terveystalo toimii rekisterinpitäjänä myös Terveystalon ajanvarauksen yhteydessä kerättyjen henkilötietojen osalta.

Voimme jakaa henkilötietojasi seuraaville vastaanottajille:

 • Sisäiset vastaanottajat - Henkilötietojasi luovutetaan vain valtuutetuille työntekijöille, jotka tarvitsevat pääsyn velvollisuuksiensa täyttämiseksi (esim. tukitiimit, kehittäjät jne.). Työntekijämme ovat saaneet erityiskoulutusta ja tietoisuutta henkilötietojesi arkaluonteisuudesta ja vaatimuksista, jotka ovat tarpeen yksityisyyden suojan varmistamiseksi.
 • Henkilötietojen käsittelijät - Palvelujen tarjoamiseksi Contral Clinics voi välittää henkilötietojasi muille henkilötietojen käsittelijöinä toimiville tahoille.
 • Yhteistyökumppanit ja kolmannet osapuolet - Palveluiden tarjoamiseksi Contral Clinics voi välittää henkilötietojasi kolmansien osapuolten palveluntarjoajille.
 • Oikeus-, hallinto- ja muut viranomaiset - Contral Clinics voi joutua jakamaan tai luovuttamaan joitakin henkilötietojasi, jos laki tai toimivaltaisen viranomaisen pyyntö sitä vaatii, jos se on tarpeen tuomioistuimen määräyksen noudattamiseksi, oikeussuojakeinojen saamiseksi tai Contral Clinicsin oikeuksien puolustamiseksi, tutkimusten edistämiseksi (esim. petokset, identiteettivarkaudet jne.).

Yksittäiset tiedot voidaan luovuttaa perintätoimistolle maksamattomien laskujen perintää varten.

Novalco Oy Contral Clinics varmistaa kohtuullisin keinoin, että sen henkilötietoja käsittelevät alihankkijat ovat luotettavia, käsittelevät tietoja tietosuoja-asetuksen vaatimusten mukaisesti ja EU/ETA-alueella. Alihankkijoilta edellytetään näyttöä riittävistä teknisistä ja organisatorisista henkilötietojen suojaustoimenpiteistä (esim. ISO 27001 -sertifikaatti). Novalco Oy Contral Clinics sitoutuu pitämään luetteloa alihankkijoistaan ja luovuttamaan luettelon kirjallisesta pyynnöstä.

Säilytysaika

Henkilötietoja käsitellään ja säilytetään niin kauan kuin se tarkoitus, jota varten ne on kerätty, edellyttää. Näin ollen:

 • Omistajan ja käyttäjän välisen sopimuksen täyttämiseen liittyviä tarkoituksia varten kerättyjä henkilötietoja säilytetään, kunnes sopimus on kokonaan täytetty.
 • Omistajan oikeutettuja etuja varten kerättyjä henkilötietoja säilytetään niin kauan kuin se on tarpeen näiden tarkoitusten täyttämiseksi. Käyttäjät voivat saada tarkempia tietoja omistajan oikeutetuista eduista tämän asiakirjan asianomaisissa kohdissa tai ottamalla yhteyttä omistajaan.

Contral Clinicsillä voi olla lupa säilyttää henkilötietoja pidempään, jos käyttäjä on antanut suostumuksensa tällaiseen käsittelyyn, kunhan suostumusta ei ole peruutettu. Lisäksi omistaja voi olla velvollinen säilyttämään henkilötietoja pidempään, jos sitä vaaditaan lakisääteisen velvoitteen täyttämiseksi tai viranomaisen määräyksestä.

Kun säilytysaika päättyy, henkilötiedot poistetaan. Näin ollen oikeutta tutustua tietoihin, oikeutta tietojen poistamiseen, oikeutta tietojen oikaisemiseen ja oikeutta tietojen siirrettävyyteen ei voida käyttää säilytysajan päätyttyä.

Lisätietoja tietojen keräämisestä ja käsittelystä

Oikeudelliset toimet

Contral Clinics voi käyttää Käyttäjän henkilötietoja oikeudellisiin tarkoituksiin tuomioistuimessa tai vaiheissa, jotka johtavat mahdollisiin oikeustoimiin, jotka johtuvat tämän Verkkosivuston tai siihen liittyvien Palveluiden epäasianmukaisesta käytöstä.

Järjestelmälokit ja ylläpito

Toiminta- ja ylläpitotarkoituksiin tämä verkkosivusto ja kolmannen osapuolen palvelut voivat kerätä tiedostoja, jotka tallentavat vuorovaikutuksen tämän verkkosivuston kanssa (järjestelmälokit), ja käyttää muita henkilötietoja (kuten IP-osoitetta) tähän tarkoitukseen.

Tiedot, jotka eivät sisälly tähän politiikkaan

Lisätietoja henkilötietojen keräämisestä tai käsittelystä voi pyytää Contral Clinicsiltä milloin tahansa. Katso yhteystiedot tämän asiakirjan alussa.

Vierailu kolmansien osapuolten verkkosivustoilla

Verkkosivustomme voi sisältää linkkejä tai viittauksia kolmansien osapuolten verkkosivustoihin. Nämä sivustot eivät ole meidän hallinnassamme, ja näiden sivustojen tietosuojakäytännöt voivat poiketa omastamme. Huomaa, että emme voi valvoa näitä kolmansien osapuolten verkkosivustoja, eikä tietosuojailmoitustamme sovelleta tällaisiin verkkosivustoihin. Kehotamme sinua tarkistamaan tällaisten sivustojen käyttöehdot ja tietosuojakäytännöt ennen kuin luovutat henkilökohtaisia tietoja tällaisten sivustojen kautta. Kolmannen osapuolen sivuston tietosuojailmoitus määrää, miten verkkosivuston omistaja käyttää sinusta kerättyjä tietoja. Voit aina tietää, millä verkkosivustolla olet, tarkistamalla URL-osoitteen (Uniform Resource Locator) selaimesi sijaintipalkista.

Tähän tietosuojakäytäntöön tehtävät muutokset

Contral Clinics pidättää oikeuden tehdä muutoksia tähän tietosuojakäytäntöön milloin tahansa ilmoittamalla siitä käyttäjilleen tällä sivulla ja mahdollisesti tällä verkkosivustolla ja/tai - siinä määrin kuin se on teknisesti ja oikeudellisesti mahdollista - lähettämällä käyttäjille ilmoituksen Contral Clinicin käytettävissä olevien yhteystietojen kautta. On erittäin suositeltavaa tarkistaa tämä sivu usein ja viitata sivun alareunassa olevaan viimeisimmän muutoksen päivämäärään.

Jos muutokset vaikuttavat Käyttäjän suostumuksen perusteella suoritettaviin käsittelytoimiin, Contral Clinics kerää tarvittaessa Käyttäjältä uuden suostumuksen.

Palaa etusivulle