palvelut

Alkoholismi hoito

Mitä alkoholismi on?

Alkoholismin oireet näkyvät jatkuvana, pakonomaisena tarpeena kuluttaa alkoholia sen terveydellisistä ja sosiaalisista haitoista huolimatta. Usein alkoholismin oireet kehittyvät vuosien saatossa ja henkilö itse ei tunnista alkoholiongelmaansa. Alkoholismin hoitoon tulisi hakeutua, mikäli huomaa, ettei alkoholin käyttöä pysty enää itse kontrolloimaan.

Epäiletkö alkoholismia itselläsi tai läheiselläsi?
Tee alkoholiriippuvuustesti!
alkoholisti mies kurottaa viinipulloa edessään tyhjä viinilasialkoholisti mies kurottaa viinipulloa edessään tyhjä viinilasi
miten se toimii

Alkoholismin hoito avohoitomenetelmällä

Contral Clinics tarjoaa kokonaisvaltaisen hoito-ohjelman alkoholismin sekä alkoholin väärinkäytön ja suurkulutuksen hoitoon. Alkoholismin hoitoon Suomessa kehitetty Contral-menetelmä perustuu tieteelliseen tutkimukseen ja sinua palvelevat maan parhaat päihdelääkärit ja -terapeutit. Lue tehokkaaksi todetun menetelmämme tuloksista täältä.

Asiakkaistamme 78% onnistuu tavoitteessaan alkoholin käytön vähentämisessä, ja yleensä jo muutama viikko hoidon aloittamisesta potilaan alkoholiriippuvuus alkaa hellittämään. 

Alkoholistin maksa-arvot laskevat
1. Infokäynti

Saat alustavan arvion tilanteestasi ja sinulle esitellään hoidon vaiheet tarkemmin, jonka jälkeen teet päätöksen hoidon aloittamisesta.

Varaa aika
Alkoholistin maksa-arvot laskevat
2. Aloituskäynti

Ennen aloituskäyntiä käyt mittaamassa maksa-arvot, joiden perusteella päihdelääkäri määrää sinulle sopivat lääkkeet.

Alkoholistin maksa-arvot laskevat
3. Terapiavaihe

Sisältää 6 terapiakäyntiä, joihin kuuluu myös harjoitteita kotiin ja arjen eri tilanteisiin.

Alkoholistin maksa-arvot laskevat
4. Loppuarvio

Ennen viimeistä käyntiä mittaat maksa-arvot uudelleen. Viimeisellä käynnillä lääkäri tekee arvion hoidon tuloksista ja käy läpi hoidon vaikutukset maksa-arvoihisi.

mies kättelee lääkäriä lääkäriasemalla alkoholismi hoidon jälkeen

Alkoholismi hoidetaan joustavasti paikan päällä tai etänä

Avohoito-ohjelmamme alkoholismiin kestää yleensä 4-6 kuukautta, mutta sen kesto määräytyy aina henkilökohtaisten tarpeidesi mukaan. Hoidon alussa kartoitetaan fyysinen ja psyykkinen tilasi, alkoholinkäyttösi ja alkoholismin aste sekä määritetään yhdessä hoidon tavoitteet. Ennen ensimmäistä lääkärikäyntiä käyt mittauttamassa maksa-arvot, minkä perusteella lääkäri määrää sopivat lääkkeet.

Alkoholismin hoito-ohjelma jatkuu kognitiivis-behavioraalisella terapiajaksolla, jonka voit halutessasi toteuttaa kokonaan etänä. Kätevä avohoito tapahtuu huomaamattomasti osana normaalia arkeasi. Ohjelman lopussa mittautat maksa-arvot uudelleen, jonka jälkeen päihdelääkäri käy kanssasi läpi hoidon tulokset sekä sen vaikutukset maksa-arvoihisi.

Miten alkoholismi vaikuttaa maksaan?

Terapia alkoholistin tukena uusien käytösmallien luomiseen

Terapiajakso sisältää 6 käyntiä, joissa pureudutaan tarkemmin alkoholismiin vaikuttaviin sisäisiin ja ulkoisiin tekijöihin. Lääkityksen ohessa annettavan terapian teho on todistettu tieteellisesti. Keskustelemme yhdessä juomiskäyttäytymisestäsi ja saat vinkkejä addiktiivisen käytöksen hallintaan. Käymme läpi mahdollisia riskitilanteita sekä niiden hallintakeinoja (ns. korvaavia toimintoja) ja saat niihin liittyviä harjoitteita kotiin ja vapaa-ajalle. Lisäksi saat tietoa siitä, miten pitkittynyt alkoholismi vaikuttaa. Tämä motivoi sinua alkoholismin voittamiseen.

Käynnit toteutetaan yksilökäynteinä, mutta joihinkin tapaamiseen suositellaan omaisten osallistumista. Ohjelman päättymisen jälkeen sinulla on mahdollisuus sopia seurantakäyntejä edistymisesi tueksi. Tarjoamme myös konsultaatioita alkoholismia sairastavan omaisille.

mies kuuntelee terapeuttia alkoholismi hoitovastaanotolla
NALTREKSONI JA NALMEFEENI

Apua alkoholismiin lääkkeistä

Alkoholismin hoidossa kohdennetusti käytettävät lääkkeet ovat naltreksoni (myydään nimellä Naltrexon Vitaflo) tai Suomessa kehitetty nalmefeeni (myydään nimellä Selincro). Ne eroavat perinteisistä alkoholismin hoitoon tarkoitetuista lääkkeistä (esim. antabus), sillä ne eivät aiheuta riippuvuutta eivätkä epämiellyttävää yhteisvaikutusta alkoholin kanssa. Suomessa naltreksoni on tunnistettu tehokkaaksi alkoholismin lääkehoidoksi jo pitkään ja mm. Kansanterveyslaitos on tutkinut sitä jo vuonna 2001 (Duodecimin yhteenveto tutkimuksesta).

Lääkettä alkoholismin taltuttamiseen ei oteta jatkuvana lääkityksenä, vaan sitä otetaan vain tilanteissa, joissa on tarkoituksena juoda alkoholia, tai jos uskoo joutuvansa tilanteeseen, jossa alkoholia juodaan. Päihdelääkäri suunnittelee aina lääkehoidon yksilöllisesti ja on mahdollista, että hoidossa käytetään myös muita lääkkeitä. 

ContrAl-menetelmä perustuu moderniin lääketieteeseen ja tieteelliseen tutkimukseen, ja alkoholiriippuvuus voidaan voittaa systemaattista hoito-ohjelmaa noudattamalla. Hoidon vahvuus on, ettei se vaadi sinulta katkaisuhoitoa tai täyskieltäytymistä alkoholista, vaan asettamalla omat tavoitteesi ja pureutumalla alkoholismin taustalla vaikuttaviin tekijöihin, saat alkoholinkäyttösi kontrolliin ja pystyt nauttimaan elämästä alkoholin kanssa tai ilman.
valkotakkinen lääkäri ojentamassa kahta alkoholismin hoitoon tarkoitettua pillerilevyäLääkärin käsi joka tarjoaa alkoholismin hoitoon tarkoitettuja lääkkeitä
palvelut

Contral -menetelmä soveltuu myös muiden riippuvuussairauksien hoitoon

Contral-metodiin perustuvat hoito-ohjelmamme sopivat myös netti- tai rahapeliriippuvuudesta sekä syömishäiriöistä kärsivien auttamiseen.
Grafiikka jossa pelikortit, pelinappula ja reisiluut, Peliriippuvuus
Rahapeliriippuvuus

Hoito-ohjelma on suunniteltu erityisesti uhkapeli- ja rahapeliriippuvuuden kanssa kamppaileville.

Lue lisää
Grafiikka jossa tietokone ja kettinki, Nettiriippuvuus
Internetriippuvuus

Hoito-ohjelma joka auttaa saamaan netin käytön, nettipelaamisen (pelit, joita ei pelata rahasta) tai sosiaalisen median käytön takaisin hallintaan.

Lue lisää
Ahmimishäiriö

Syömishäiriöihin kuuluvaa ahmintahäiriötä voidaan myös hoitaa tehokkaalla ja tutkitulla Contral-menetelmällä.

Lue lisää
Heräsikö kysyttävää?
Ota meihin yhteyttä täysin anonyymisti suojatulla yhteydenottolomakkeella.
Ota yhteyttä
hoitaja tekee kirjausta potilaasta kansioonhoitaja tekee kirjausta potilaasta kansioon