alkoholisteja töissä?

Tietoa työnantajalle

Useimmissa työpaikoissa esiintyy alkoholismia, vaikka ns. toiminnallisia alkoholisteja onkin usein vaikea tunnistaa. Kuinka työnantajan kannattaa toimia ongelmatilanteissa?
Työntekijä juo olutta työaikana kannettavan tietokoneen edessä alkoholismi työpaikalla

Lähesty työntekijää oikein

Työnantajan tulisi kohdata työntekijän alkoholiongelma empaattisesti ja ammattimaisesti.

Havaitse ongelma: Tunne työntekijöidesi käyttäytyminen ja reagointit työympäristössä. Huomaa mahdolliset merkit alkoholiongelmasta, kuten myöhästymiset, hajurako ja suorituskyvyn lasku.

Aloita keskustelu: Kutsu työntekijäsi yksityiseen keskusteluun ammattimaisella ja kunnioittavalla tavalla. Kerro, mitä olet havainnut ja että olet huolissasi hänen hyvinvoinnistaan.

Tarjoa tukea: Motivoi työntekijää hakemaan apua ja tue häntä tässä prosessissa.

Ohjaa hoitoon: Opasta työntekijä Contral Clinicsille. Menetelmämme on erityisen sopiva työyhteisössä tapahtuvaan alkoholiongelman hoitoon, sillä hoito-ohjelma voidaan suorittaa huomaamattomasti normaalin työn ohessa. Suosittelemme että työnantaja maksaa työntekijän hoito-ohjelman joko kokonaan tai osittain.

Tue työntekijää parhaasi mukaan

Jatka työn tarjoamista: Koska kyseessä on avohoito, työntekijä työskentelee normaalisti hoidon ajan. Contral-menetelmä kunnioittaa työntekijän ihmisarvoa ja yksityisyyttä. 78% hoidon läpi käyneistä onnistuu tavoitteissaan.

Konsultoi ammattilaista: Työnantajana sinun ei tarvitse ratkaista ongelmaa yksin. Luota Contral Clinicsin ammattilaisten apuun ja noudata heidän suosituksiaan työntekijän tukemiseksi ja auttamiseksi hoito-ohjelman edetessä.

Seuraa tilannetta: Jatka keskustelua työntekijän kanssa, tarkkaile tilanteen kehittymistä ja tarvittaessa päivitä tukisuunnitelmaa Contral Clinicsin avulla. Jatkuvalla tuella voit auttaa työntekijää pääsemään takaisin terveelliseen ja tuottavaan työympäristöön.

On tärkeää muistaa, että alkoholiongelman kohtaaminen vaatii herkkyyttä ja empatiaa. Tavoitteena on auttaa työntekijää löytämään apua ja tukea ongelmaansa, ei syyllistää tai tuomita.

Surullisen ja toivottoman näköinen legohahmo toimistolla pöydän ääressä alkoholismi työpaikalla
Epäiletkö itselläsi tai läheiselläsi alkoholismia?
Tee alkoholiriippuvuustesti!
alkoholismista kärsivä mieshenkilö istuu pöydän ääressä viinipullo edessäännettiriippuvainen mies katsoo puhelimen näyttöä hämärässä