palvelut

Ahmintahäiriön hoito

Grafiikka jossa tietokone ja kettinki, Nettiriippuvuus

Mitä syömishäiriöt ovat?

Syömishäiriöt ovat yleistyneet viime vuosina, etenkin COVID-19-pandemian aikana. Näistä ahmintahäiriö (Binge Eating Disorder, BED) on yleisin ja tutkimusten mukaan jopa noin 20% ylipainoisista ihmisistä kärsii tästä. Syömishäiriö kehittyy usein vähitellen. Häiriöstä on kysymys silloin, kun syöminen ja syömättömyys alkaa hallita normaalia arkea ja elämää.

Contral Clinicsin yksilöhoitona toteutettu hoito-ohjelma on suunniteltu auttamaan sinua ahmintahäiriön (BED) hallinnassa ja parantamaan elämänlaatuasi. Contral Clinics on kansainvälisesti tunnettu suomalainen klinikka, joka on erikoistunut erilaisten riippuvuussairauksien hoitoon.

Epäiletkö ahmintahäiriötä?
Tee nettitesti!
ahmintahairio-testi-CTA-contralahmintahairio-testi-CTA-contral
MITEN SE TOIMII

Ahmintahäiriön hoito avohoitona tai etähoitona

Avohoito-ohjelmamme on rakennettu vahvan tutkimuspohjan varaan ja hyödyntää kognitiivis-behavioristisia hoitomenetelmiä. Nämä menetelmät ovat osoittautuneet tehokkaiksi ahmintahäiriön hoidossa, ja niitä hyödynnetään yhdessä kokeneiden lääkärien ja terapeuttien ohjauksessa. 

Ohjelmamme keskittyy sekä kognitiivisiin että käyttäytymisen näkökulmiin ahmintahäiriön ymmärtämisessä ja hoidossa. Hoidon alussa kartoitamme ongelmasi laadun ja laajuuden. Kognitiivisten menetelmien avulla autamme sinua tunnistamaan ja haastamaan ahmintakäyttäytymistä ylläpitäviä ajatuksia ja uskomuksia. Käyttäytymisterapian avulla puolestaan opit konkreettisia keinoja ja taitoja ahmimistarpeiden hallintaan ja tunnistamiseen.

Alkoholistin maksa-arvot laskevat
1. Infokäynti

Saat kokonaiskuvan hoito-ohjelman sisällöstä. Lääkärimme tai terapeuttimme arvioi oman tilanteesi.

Alkoholistin maksa-arvot laskevat
2. Aloituskäynti

Lääkärin tutkimus sekä diagnostisten kriteerien läpikäynti. Lääkkeen käytön arviointi.

Alkoholistin maksa-arvot laskevat
3. Terapiavaihe

Terapiakäynnit joko paikan päällä tai etähoitona.

Alkoholistin maksa-arvot laskevat
4. Loppuarvio

Viimeisellä käynnillä lääkäri tekee arvion hoidon tuloksista ja käy läpi jatkotoimenpiteet.

Lääkehoito terapian tukena

Hoito-ohjelman yhteydessä käytetään myös lääkehoitoa, joka tukee asiakkaan pyrkimyksiä saada ongelma hallintaan. Hoito-ohjelman alussa lääkärimme tekee päätöksen lääkkeen käytöstä yksilöllisesti, asiakkaan tarpeet mahdollisimman tarkasti huomioiden. Lääkkeet ovat tutkittuja ja turvallisia, ja niitä on käytetty riippuvuusairauksien hoidossa Suomessakin jo vuosikymmeniä.

Ahmimishäiriö Lääkitys Contral
Syömishäiriö Tukea

Etähoito on myös mahdollinen

Henkilökohtaisesti tapahtuva hoito klinikalla antaa sinulle mahdollisuuden saada intensiivistä ja räätälöityä hoitoa ammattilaisten avulla. Hoito-ohjelma voidaan suorittaa haluttaessa myös osittain etähoitona, joten sinun ei tarvitse asua pääkaupunkiseudulla.

Henkilökohtainen tuki ja räätälöity hoito

Klinikkaohjelmassamme saat henkilökohtaista ohjausta ja tukea. Koulutetut terapeuttimme työskentelevät kanssasi yksilöllisesti auttaen sinua asettamaan tavoitteita ja saavuttamaan pysyviä muutoksia ahmintakäyttäytymisessäsi. He auttavat sinua työskentelemään kohti itsellesi parhaiten sopivia ratkaisuja ja tarjoavat tukea ja neuvontaa koko hoitoprosessin ajan. Hoito-ohjelma on strukturoitu ja se kestää noin 4-6 kuukautta. Hoitotiiminäsi toimii lääkäri sekä psykologi tai psykoterapeutti sekä ravitsemusterapeutti.

mies istuu alkoholismin takia terapiassa, kasvot eivät näy
Ahmintahäiriö Hoito Contral

Pysyvä elämänmuutos

Viimeisellä käynnillä lääkäri tekee arvion hoidon tuloksista ja käy läpi jatkotoimenpiteet.

Ahmintahäiriö voi olla haastava ja pitkäaikainen ongelma, mutta uskomme vahvasti, että henkilökohtaisesti tapahtuva hoito-ohjelmamme voi auttaa sinua löytämään tasapainon ja hyvänolon omassa kehossasi. Tartu tilaisuuteen ja anna itsellesi mahdollisuus parempaan elämään - olemme täällä tukemassa sinua matkallasi! Varaa aika info-käynnille ja tule kuulemaan lisää.

palvelut

Contral -menetelmä soveltuu myös muiden addiktiosairauksien hoitoon

Lue lisää netti- ja peliriippuvuudesta ja kuinka voimme auttaa niiden ratkaisemisessa. Olemme hoitaneet Contral-metodilla alkoholisteja jo useita kymmeniä vuosia, mutta menetelmää on
Alkoholiaddiktio

Kokonaisvaltainen hoito-ohjelma alkoholismin sekä alkoholin väärinkäytön ja suurkulutuksen hoitoon.

Lue lisää
Grafiikka jossa pelikortit, pelinappula ja reisiluut, Peliriippuvuus
Peliaddiktio

Hoito-ohjelma on tarkoitettu ihmisille, jotka kärsivät uhkapeli- ja rahapeliriippuvuudesta kärsiville.

Lue lisää
Grafiikka jossa tietokone ja kettinki, Nettiriippuvuus
Nettiaddiktio

Hoitomme auttaa, kun nettipelaaminen (pelit, joita ei pelata rahasta), muu internetin käyttö tai somen kulutus on riistäytynyt käsistä.

Lue lisää
Heräsikö kysyttävää?
Ota meihin yhteyttä täysin anonyymisti suojatulla yhteydenottolomakkeella.
Ota yhteyttä
hoitaja tekee kirjausta potilaasta kansioonhoitaja tekee kirjausta potilaasta kansioon